Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΡΕΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΕΜΣΤ;

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο:anyteart

Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από κύκλους  του υπουργείου Πολιτισμού σε φίλα προσκείμενη προς την κυβέρνηση εφημερίδα εκδοτικού συγκροτήματος της Λ. Συγγρού, η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Κατερίνα Γρέγου θα είναι η νέα διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Κατά το δημοσίευμα η κ. Γρέγου θα ασχολείται αποκλειστικά με το καλλιτεχνικό έργο του μουσείου ενώ για τα διοικητικά καθήκοντα θα τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο. Να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από το βιογραφικό της η Κατερίνα Γρέγου με πλούσιο έργο σε επιμέλεια εκθέσεων σε ευρωπαϊκές χώρες και συνεργασίες σε θέματα τέχνης, δεν διαθέτει προϋπηρεσία σε μουσείο ή πινακοθήκη του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα.

Στη θέση αυτή του ΕΜΣΤ ο νεός διευθυντής θα παραμείνει επί δύο χρόνια, διάστημα το οποίο απαιτείται, όπως είχε δηλώσει η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη αναφερόμενη στη διαδικασία προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για τη διεύθυνση του ΕΜΣΤ. Η κ. Μενδώνη είχει διευκρινίσει στη συνέντευξη Τύπου για το άνοιγμα του ΕΜΣΤ (24/3) ότι ο νέος διυεθυντής θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο διεθνή διαγωνισμό για τη θέση, στοιχείο το οποίο μεταφράστηκε από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ως “κουτοπονηριά” για την κάλυψη προϋπηρεσιακού κενού στο βιογραφικό του διευθυντή. Όπερ και, ως φαίνεται, εγένετο.

Σχετικά με το θέμα άρθρα:

ΕΜΣΤ: ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ