Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Στο πρόσφατο έργο της με τίτλο «Μηχανισμός Διαχωρισμού / Splitting Mechanism», η Βίκη Μπέτσου (*) παρουσιάζει αε τρία μέρη δύο πολυκάναλες βιντεοεγκαταστάσεις και μία «γλυπτική» εγκατάσταση.  Η εικαστικός χωροθετεί, με χρονοεξαρτώμενα μέσα, θραύσματα μιας ιστορίας που ράγισε, αμετάκλητου θρυμματισμού όλων αυτών που καταρρέουν, σε αντιπαράθεση με μια στιγμή ανεξέλεγκτης ελευθερίας, ως ανάκληση μνήμης μιας παιδικής αυθόρμητα εκδηλούμενης, ανέφελης χαράς.

Εκκινώντας από το μνημονικό φορτίο που εκλύεται επ’ αφορμή ενός βιωμένου, κοινότυπου οικογενειακού μπιμπελό- σύμβολο της ρόδινης εικόνας ενός νεαρού ζευγαριού, η Β. Μπέτσου, , αφηγείται μια ιστορία παρακμής και κατάρρευσης της αστικής οικογένειας. Επιλέγει ένα θέμα πλήρες σε εικονολογικές συμβάσεις και συμβολισμούς, για να αναδείξει τις ενεχόμενες σε αυτό πολιτικές και ψυχολογικές προεκτάσεις στο επίπεδο της πραγματικής ζωής των ανθρώπων, την ίδια την πραγματικότητα ως ένα τραυματικό ατύχημα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, από ώρα 20:00, οι φοιτητές της Ανώτερης Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, παρουσιάζουν ένα εν εξελίξει project, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος Αυτοσχεδιασμού/Χορογραφίας που διδάσκει η διευθύντρια της Σχολής Χορού, Λίλα Ζαφειροπούλου. Χορευτικές εικόνες εκδιπλώνονται στο χώρο με αφορμή το εικαστικό έργο, μία απόρροια της μακρόχρονης ανοιχτής εκπαιδευτικής συνεργασίας της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών με το εργαστήριο Βιντεοτέχνης της ΑΣΚΤ.

 

  • Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ

 

Πολυχώρος Ω2, Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19)

Διάρκεια Έκθεσης: 11.2.2020 έως και 21.2.2020 / Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 11:30 – 21:00, Σάββατο: 11:30 – 19.00

Παρουσίαση χορευτικού δρώμενου από την Ανώτερη Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών: Πέμπτη 20.2.2020 και ώρα 20:00