Η ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: Ελένη Γαλάνη

Όταν ξέσπασε η «υπόθεση Κρυστάλλη» μάθαμε κι εμείς στην “Καθημερινή” ότι ο τρομοκράτης – πράκτορας της ΚΥΠ όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια – ήταν παντρεμένος με δημοσιογράφο η οποία εργαζόταν…στην Καθημερινή!!! όλοι ξέραμε οτι η συμπαθής συνάδελφος κυκλοφορούσε μ’ έναν τύπο με μακρυά μαλλιά που έφταναν έως τη μέση του ο οποίος ειρωνευόταν και κατακεραύνωνε κάθε εξουσία. Τίποτ΄άλλο. Στις εφημερίδες της εποχής (δεκαετία ΄80) είχε διαρρεύσει τότε ότι στόχος του ήταν, μεταξύ άλλων, και η εκδότρια της “Καθημερινής”, Ελένη Βλάχου. Σε ερώτηση της Διεύθυνσης Σύνταξης «τί κάνουμε με τη συντάκτρια» η οποία προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά,  η κυρά απάντησε:

-δεν ήξερε τί δουλειά κάνει ο φίλος της; Δεν μας κάνει.

– το ήξερε και το έκρυβε; Πάλι δεν μας κάνει. Παρακαλώ, ενημερώστε την να περάσει από το λογιστήριο.

Κάτι τέτοιο δεν ελέχθη απο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήξερε, δεν ήξερε, ή το απέκρυπτε, η υπουργός Πολιτισμού, εμάς μας κάνει. Εξηπατήθη από τον υποκριτή Λιγνάδη δηλώνει η ίδια – “την καημένη” – λέει ο λαός όχι ανώνυμα, αλλά τεκμηριωμένα και συνολικά για την κυβέρνηση που τον κυβερνά ούτε από “λάθος”, μήτε από “σπόντα” αλλά με δημοκρατικότες διαδικασίες. Απόδειξη, η χθεσινή δημοσκόπιση στα ηλεκρονικά ΜΜΕ που δείχνει την κυβέρνηση να προηγείται σε πρόθεση ψήφου με 37,6%.

Με κομμένο το ρεύμα και το νερό επειδή χιόνισε πολύ. Με παιδεραστές ή όχι στην πρώτη κρατική θεατρική σκηνή διορισμένους από ανήξερες και νυν εξαπατημένες εξουσίες, η λαϊκή βούληση εμπιστεύεται τον ηγέτη της και τους υπουργούς του, σε όλα και για όλα και καμία “άπονη εξουσία” δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει «Ό,τι θέλει ο λαός…από πίσω κι από…μπρος». Το εκφράζει η βάση, το αποτύπωσε εξαίσια και το ανέγραψε στον τοίχο, με μπογιά, ο Βλάσης Κανιάρης (1928-2011) (βλ.φωτο).

Η Λίνα Μενδώνη, ως αφέντρα, κυρά και καλή νοικοκυρά, αρνείται ότι είχε φιλικές σχέσεις με τον Δ. Λιγνάδη η ίδια και ο πρωθυπουγός, προασπίζεται τα θύματα, δηλώνει συμπαραστάτης τους στον αγώνα τους, καταθέτει «μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες για σεξουαλική βία από πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου. Η αναφορά αυτή διαβιβάσθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση, ύστερα και από τη νέα (δεύτερη) μήνυση σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού από 25χρονο (σήμερα) άνδρα που τον κατηγορεί για βιασμό όταν ήταν 14 ετών.»

Επίσης, η υπουργός Πολιτισμού θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των καταγγελιών. Οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ τρέχουν και δεν προλαβαίνουν να συντάξουν τους κανόνες κώδικα δεοντολογίας και τους κανόνες που θα καθορίζουν με ακρίβεια τις διευθυντικές θέσεις. Στο παρά πέντε τρεχάτε ποδαράκια μου.

Να σημειωθεί ότι μετά τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού, ο Βασίλης, ο άνθρωπος που κατέθεσε μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη απ΄τον οποίο βιάστηκε, όπως καταγγέλει, σε ηλικια 15 χρονών, επανήλθε με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας ότι: «Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη.”