ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Προγράμματα στήριξης των καλλιτεχνών και των πολιτιστικών φορέων ανακοίνωσαν το γερμανικό υπουργείο Πολιτισμού και το Arts Council England για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το παγκόσμιο lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η Γερμανίδα υπουργός Πολιτισμού Monika Grütters, ανακοίνωσε πακέτο ύψους 50 δισ. ευρώ για τον κόσμο των Τεχνών. Τα χρήματα θα διατεθούν στους ελεύθερους επαγγελματίες καλλιτέχνες και σε μικρές επιχειρήσεις ως  επιχορήγηση για την κάλυψη εξόδων (ενοικιάσεις χώρων και στούντιο καλλιτεχνών και μικρών επιχειρήσεων). Το Arts Council του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ποσόν ύψους 160 εκατ. λιρών για τη χρηματοδότηση πολιτιστικών οργανισμών και μεμονωμένων αυτοαπασχολούμενων καλλιτεχνών. Από αυτά τα χρήματα, 20 εκατ. λίρες θα δοθούν σε καλλιτέχνες, 50 εκατ. σε οργανισμούς που δεν υπάγονται στο Δημόσιο και 90 εκατ. στους 828 οργανισμούς που υπάγονται στο Δημόσιο.

Παρόμοια κονδύλια για τον κόσμο της τέχνης στην Ελλάδα που πλήττεται από την επιδημία του κορωνοϊού δεν έχει, ακόμα, ανακοινώσει το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού. Οι υπάρχουσες ανακοινώσεις ενίσχυσης του πολιτιστικού τομέα περιορίζονται στην υποβολή προτάσεων για ψηφιακή αναβάθμιση του καλλιτεχνικού έργου και για προγράμματα παραγωγής έργου υψηλών προδιαγραφών στο χώρο του λαϊκού πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα:

ΛΑΪΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΤΟ ΥΠΠΟΑ