ΦΙΛΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΧΟΚΝΕΪ ΚΑΙ POWER POINT ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart

Όταν εμείς στο ΥΠΠΟΑ φτιάχνουμε power point φιλμάκια για τα “πάθη τα σεπτά” με τις εικόνες που έχουμε στο Βυζαντινό Μουσείο στο πλαίσιο του #μένουμε σπίτι# ή συνομιλούμε με τη Βυζαντινή Ιστορία και τους θησαυρούς του Βυζαντινού Μουσείου, αυτοί, οι βαλανιδοφάγοι, γυρίζουν ταινία ολόκληρη για να παρουσιάσουν έναν δικό τους, σύγχρονο Βρετανό ζωγράφο, τον  Ντέιβιντ Χόκνεϋ, με αφορμή τις δυο μεγάλες εκθέσεις του που έγιναν στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών (RA) του Λονδίνου: ‘A Bigger Picture’ (1912) και  ‘82 Portraits and One Still-Life’ (2016).

Η ταινία που αρχικά προβλήθηκε στους κινηματογράφους έκανε, σήμερα το απόγευμα(19/3) την πρεμιέρα της στo κανάλι της RA, στο youtube, απ’ όπου είναι διαθέσιμη και σας την παραθέτουμε . Το φιλμ για τον Νταίηβιντ Χόκνεϋ ήρθε να προστεθεί στη σειρά  Exhibition on Screen της Βασιλικής Ακαδημίας.

«Sit back and enjoy» μας προτείνει η RA. Δείτε το  φιλμ και αναλογιστείτε: πώς αναφέρεται ένα δικό  μας μουσείο σε μία αυτοκρατορία και πώς ένα “ξένο” σ΄έναν σύγχρονο ζωγράφο. Συγκρίνετε  τις  παραγωγές του ΥΠΠΟΑ στο youtube με τις δικές τους. Υπενθυμίζουμε ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ  θεωρεί άκρως ανταγωνιστικά τα ελληνικά μουσεία ως προς τα «ξένα».

https://youtu.be/-RjpQMjKUrw