ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Αρχίζει την Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, το Φεστιβάλ Περφόρμανς Θεσσαλονίκης με στόχο να αναδείξει, για ακόμη μια φορά, τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την τέχνη μέσα από μια εμπειρική και συμμετοχική πρακτική. Το Φεστιβάλ εντάσσεται  στο κεντρικό πρόγραμμα της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Τιμώμενος καλλιτέχνης είναι ο Stelarc, που πειραματίζεται με τις εναλλακτικές ανατομικές αρχιτεκτονικές, καθώς μέχρι τώρα έχει τοποθετήσει χειρουργικά ένα τρίτο αυτί στο χέρι του ή έχει εκχωρήσει τις αισθήσεις αλλά και τη δράση του κι έχει περπατήσει με τη βοήθεια ενός ρομπότ με έξι πόδια. O Stelarc θα ανοίξει το Φεστιβάλ με την ομιλία του ‘Κρέας, Μέταλλο & Κώδικας: Το Πτώμα, το Κωματώδες και η Χίμαιρα’, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ-HELEXPO). Επιλογή έργων από όλη την καλλιτεχνική του πορεία εκτίθενται επίσης στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, λιμάνι), έως τις 16 Φεβρουαρίου 2020.

Εκτός από τον Stelarc στο φετινό φεστιβάλ που θα διαρκέσει ως τις 24 Οκτωβρίου συμμετέχουν οι καλλιτέχνες (κατ’αλφαβητική σειρά):

Andrigo & Aliprandi, micha cárdenas, Sam Hultin, Νατάσσα Παπαδοπούλου,

Marcel Sparmann.

Πληροφορίες για τις εμφανίσεις και τους χώρους