ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Για τον Αύγουστο μετατίθεται το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο δεκαήμερο, 21 με 30 του μηνός. Θα παρουσιαστούν 21 παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης και σε έναν τρίτο χώρο, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Στο φεστιβάλ συμμέχουν σχήματα από Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Ισραήλ, Γερμανία, Σλοβακία και Ελλάδα, πολλά διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού ενώ συμπεριλαμβάνεται και ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Οι παραστάσεις συνδυάζουν διαφορετικά είδη- από το σύγχρονο και το hip hop μέχρι τα ακροβατικά και το φλαμένκο.Στο Κάστρο θα παρουσιαστεί σύγχρονος χορός, με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως:

  • ο Wim Vandekeybus με την ομάδα Ultima Vez και το τελευταίο έργο τους TRACES,
  • ο Israel Galván με το σόλο του Revolution Without Music και οι Peeping Tom επίσης με το τελευταίο τους έργο Diptych
  • το KAOS της Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας Griffón Dance Company, μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου
  • τα ΤΑΜΑΤΑ του Φώτη Νικολάου
  • η παράσταση ὕλη των kóka&panú (Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και Παναγιώτη Μανουηλίδη)

Θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η σχέση των σύγχρονων ανθρώπων με τη Φύση και την Ανάγκη. Οι παραστάσεις μιλούν για την ανάγκη νέας ισορροπίας και διρεύνιση του εσωτερικού μας κόσμου. Πρωτοεμφανιζόμενοι δημιουργοί και δημιουργοί με ιστορική πορεία στο σύγχρονο χορό θα μοιραστούν με το κοινό την προσδοκία για αλλαγή, για ουσιαστικές ανθρώπινες αξίες, για αναθεώρηση της σχέσης με τη μητέρα Φύση, με τον Εαυτό και με τον Άλλο.