ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΦΕΛΙΝΙ (Ι) ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Aφιέρωμα στο Φεντερίκο Φελίνι (1920-1993) διοργανώνει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και την πρωτοβουλία Tempo Forte.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος (20 με 22 Οκτωβρίου) θα προβληθούν τρεις ταινίες – σταθμοί στη φιλμογραφία του Ιταλού δημιουργού:

➢            Η ταινία La Strada, η πρώτη διεθνής επιτυχία του Φελίνι, ένα από τα αριστουργήματα του 20ου αιώνα. Ένα νεορεαλιστικό δράμα για την αθωότητα και την τρυφερότητα, που η σκληρότητα και οι δυσκολίες της ζωής δεν καταφέρνουν να σβήσουν.

➢            Το φιλμ Γλυκιά ζωή, η πιο αιχμηρή κοινωνική δημιουργία του σκηνοθέτη και παράλληλα μία γοητευτική και μελαγχολική περιπλάνηση στη Ρώμη, την αγαπημένη του πρωτεύουσα.

➢            Η ταινία 8 ½, το σουρεαλιστικό αριστούργημα του Φελίνι. Ημιαυτοβιογραφική ταινία, με σκηνές ποιητικές, ονειρικές, ενίοτε εφιαλτικές.

* Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, η έκδοση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τον Φεντερίκο Φελίνι θα πωλείται σε προσφορά. Τιμή προσφοράς: 3€ (αρχική τιμή 5€).

Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του αφιερώματος στον Φελίνι που διοργανώνει η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει δεύτερο τμήμα το ερχόμενο διάστημα.

Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης – αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι, τηλ. 2310-378404)

Γενική είσοδος: 4€ // CineΚάρταF: 3€ // CineΚάρταF Gold: Δωρεάν