ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο:anyteart  11/10/21

Mε τιμώμενη χώρα τον Καναδά και με το σύνθημα “Singular Plurality – Singulier Pluriel” ανοίγει  η Διεθνής έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (20-24 Οκτωβρίου 2021). Επίκεντρο της διοργάνωσης είναι η έκθεση “Books on Canada” στην οποία καλούνται να συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι απ΄όλο τον κόσμο με πρόσφατες εκδόσεις τους τίτλων που προέρχονται από τον Καναδά.

Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί εκθέτες πάνω από 60 χώρες. Σύμφωνα με το σχέδιο υγείας και ασφάλειας, 25.000 συμμετέχοντες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση βιβλίου κάθε μέρα. Θα είναι μια υβριδική ουσιαστικά εκδήλωση με ψηφιακές παρουσιάσεις και προσωπική παρουσία, με εξατομικευμένα εισιτήρια.

Το σχέδιο υγιεινής της έκθεσης προβλέπει “παροχή εσωτερικού αέρα 100% φρέσκου, μη ανακυκλωμένου αέρα, γενναιόδωρη διάταξη των εκθεσιακών αιθουσών και εισόδων, εντατικές διαδικασίες καθαρισμού, τροφοδοσία που αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες ανάγκες υγείας και ασφάλειας και χρήση μάσκας.  Οι συμμετέχοντες πρέπει είτε να εμβολιαστούν, να έχουν δοκιμαστεί πρόσφατα αρνητικοί είτε να αναρρώσουν από τον COVID-19.

Ο ελληνικός εκδοτικός κόσμος συμμετέχει σε κοινό περίπτερο που συντονίζει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.Για φέτος στόχος της ελληνικής συμμετοχής είναι η προώθηση μεταφράσεων ελληνικών βιβλίων στη Γερμανία.