ΕΡΓΟ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΠΟΥΛΑ Η ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΛΟΝΔΙΝΟ -Όταν οι σούπερ σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους το 2016, όλος ο κόσμος αναρωτήθηκε τί θ΄απογίνουν τα  περιουσιακά τους στοιχεία και πώς αυτά τα μοιραστούν ειδικά όσν αφορά τα ακίνητα και τη σημαντική συλλογή έργων τέχνης του διάσημου ζευγαριού. Σύμφωνα με νέα έκθεση, τον επόμενο μήνα, η Αντζελίνα Τζολί θέλει να δημοπρατήσει έναν πίνακα που έχει στην κατοχή της και αποτελεί  έργο ζωγραφικής δια χειρός  Γουίνστον Τσώρτσιλ. Η πώληση πρόκειται να γίνει μέσω του Christie’s Auction House στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το Associated Press, ο πίνακας με τίτλο Tower of the Koutoubia Mosque και αναμένεται να πουληθεί από 2,1 έως 3,4 εκατομμύρια $.

Σύμφωνα με την Christie’s, το έργο αυτό είναι το μοναδικό που δημιούργησε ο Τσώρτσιλ κατά τον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο και ολοκληρώθηκε μετά το τέλος της Διάσκεψης της Καζαμπλάνκα, τον Ιανουάριο του 1943. Ο Τσόρτσιλ προφανώς αποφάσισε να απαθανατίσει τη σκηνή του Πύργου του Τζαμί Κουτούμπια σε έναν πίνακα αφού παρατήρησε ότι η θέα εντυπωσίασε ιδιαίτερα τον Φράνκλιν Ν. Ρούσβελτ, τον οποίο ο Τσώρτσιλ είχε προσκαλέσει να τον συνοδεύσει σε μια εκδρομή στο Μαρακές. Στη συνέχεια, ο Τσώρτσιλ χάρισε το έργο στον πρόεδρο των ΗΠΑ ως ένθερμη υπενθύμιση του δεσμού μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μετά το θάνατο του Φρ. Ρούσβελτ το 1945, ο πίνακας πουλήθηκε από τον γιο του και έκτοτε άλλαξε χέρια πολλές φορές. Ο Πητ και ο Τζολί αγόρασαν το Tower of the Koutoubia Mosque το 2011, και για ένα διάστημα, εντάχθηκε στη συλλογή με έργα Banksy  και πολλών άλλων καθώς και με έπιπλα Art Deco. Τώρα, ως φαίνεται, το πρώην ζεύγος ξεφορτώνεται το έργο μαζί με πολλά από τα άλλα πράγματα που μοιράστηκαν στο παρλεθόν.

 

Πηγή: Observer Daily