ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Επέκταση και στο δικό τους κλάδο των μέτρων στήριξης για όλους τους  εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους, που υφίστανται απαγόρευση ή αναστολή ή περιορισμό της εργασίας τους, λόγω υγειονομικών μέτρων ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού και άλλους υπουργούς τα σωματεία Συνθετών, Στιχουργών, Τραγουδιστών και Μουσικών.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό δυσκολεύονται πλέον να επιβιώσουν και η αντοχή τους έχει στερέψει ιδιαίτερα μετά την αναστολή όλων των εκδηλώσεων στην Αττική χωρίς να προβλέπονται μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους. Και αποζημιώσεις από τους άλλους δήμους που ακύρωσαν προγραμματισμένες συναυλίες.

«Ως εργαζόμενοι στον χώρο, δεν αντιλαμβανόμαστε, πώς είναι δυνατό να είμαστε ασφαλείς σε αεροπλάνα με 100% πληρότητα, στα πλοία με 85% πληρότητα, στα σχολεία με  25-27 παιδιά ανά τάξη, στα ΜΜΜ, όπου ο συνωστισμός είναι μεγάλος, αλλά όχι στους συναυλιακούς χώρους, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφάλειας.»- αναφέρεται στην επιστολή.

Οι εκπρόσωποι όλων των σωματείων για το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές και μουσικοί) ζητούν:

–        Να επιδοτηθούν οι Έλληνες δημιουργοί, τραγουδιστές και μουσικοί μέσω των ΟΣΔ τους, με τη διανομή ενός εξαμήνου βάσει του μέσου όρου της τελευταίας πενταετίας (συμπεριλαμβανομένης και της διανομής που δεν πρόλαβε να κάνει  η ΕΥΕΔ και θα πραγματοποιηθεί από την ΕΔΕΜ).

–        Άμεσα πλαίσιο λειτουργίας των χειμερινών χώρων που εξασφαλίζει τη δημόσια υγεία, αλλά και τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων.

–        Ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του Πολιτισμού με δεδομένο ότι η κατάσταση η οποία ζούμε παρατείνεται και μαζί με αυτήν και η αγωνία μας για επιβίωση. Η οικονομική καταστροφή στιχουργών και συνθετών, τραγουδιστών και μουσικών είναι ανυπολόγιστη. Αν συνεχίσετε να μας αγνοείτε, θα εντείνουμε το τραγούδι μας με ηχηρές διαμαρτυρίες, μέχρι να εισακουστούμε.

Την επιστολή υπογράφουν τα σωματεία Συνθετών, Στιχουργών και Κληρονόμων ΑΣΜΑ 450+, ΜΕΤΡΟΝ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΣΩΜΣΕ
Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών. Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος»