ΕΠΙΣΤΟΛΗ 82 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΑΜ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό 82 εργαζόμενοι του Εθνικού  Αρχαιολογικού Μουσείου εκφράζουν την αντίθεσή τους για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να αποκόψει πέντε μεγάλα μουσεία  από την Αρχαιολογική Υπηρεσία του ΥΠΠΟ και να τα μετατρέψει σε ΝΠΔΔ. Για μία ακόμη φορά –αναφέρουν οι εργαζόμενοι – θα συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα διαφυλάξουμε την προστασία και ασφάλεια των αρχαίων μνημείων και την ακεραιότητα των αρχαιολογικών συνόλων, εντός του πλαισίου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της οποίας το Μουσείο πρέπει να συνεχίσει να είναι οργανικό τμήμα. Είναι αυτονόητο ότι η προσπάθειά μας βρίσκεται πέρα και πάνω από κάθε κομματικό ή ιδεολογικό πλαίσιο, καθώς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το Μουσείο όλων μας.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο κι ενώ  τα Μουσεία παρέμεναν κλειστά λόγω της πανδημίας, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε στο κυβερνητικό συμβούλιο  και σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια  μουσεία της Ελλάδας:
το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
θα πάψουν να είναι Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα  μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Διαβάστε την επιστολή εδώ