ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ 1,5 εκ.ευρώ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

14/6/21

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.521.220 ευρώ, για ψηφιακές δράσεις πολιτισμού το 2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Η αρμόδια επιτροπή του οποίου από το σύνολο των 238 προτάσεων 89 αξιολόγησε θετικά για επιχορήγηση ή επιχορήγηση και αιγίδα, ενώ οι 47 αξιολογήθηκαν θετικά μόνο για αιγίδα».

Με τον τρόπο αυτό το κράτος υποστηρίζει έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση υψηλής ποιότητας σύγχρονου ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού και περιλαμβάνει πολιτιστικές και καλλιτεχνικές παραγωγές ή εκφράσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή τεχνολογία, τα νέα μέσα και τομείς της δημιουργικής οικονομίας.

ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΜΕ

Βάση δεδομένων, στην οποία θα περιλαμβάνονται όλες οι κινηματογραφικές ταινίες (ελληνικές και ξένες), που διαδραματίζονται σε ελληνικές θάλασσες πρόκειται να δημιουργήσει το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ψηφιακού Περιεχομένου του ΕΚΟΜΕ, Στέλιου Κυμιωνή έχει ήδη γίνει σχετική προεργασία ώστε να δημιουργηθεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα, με στόχο η βάση δεδομένων να αποτελέσει έναν κόμβο πληροφοριών, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από την ελληνική ερευνητική κοινότητα και τα πανεπιστήμια και από τις Κινηματογραφικές Λέσχες.