ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΡΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Επαναλειτουργεί από τις 12 Μαϊου η έκθεση του Δημήτρη Γέρου στις αίθουσες του Εικαστικού Κύκλου που θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουνίου 2020. Η έκθεση είχε εγκαινιασθε στις 6 Μαρτίου αλλά έκλεισε στις 13 του ιδίου μήνα λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Παρουσιάζονται ακουαρέλες σε χαρτί, σε μικρά και μεγάλα μεγέθη, που τα διακρίνει μια λεπτομερής και ρεαλιστική γραφή. Όλα τα έργα είναι πολύχρωμα, αφορούν παλαιότερες ζωγραφικές περιόδους του και όχι ασπρόμαυρα, σαν τα έργα που έδειξε πριν 3 χρόνια στην Αθήνα τα οποία είχαν προκαλέσει μεγάλη αίσθηση με την θεματολογία τους. Στα περισσότερα από τα έργα της έκθεσης επικρατεί το γνωστό ανθρωπάκι των πινάκων του, αενάως κινούμενο, ανάμεσα στο πραγματικό και το μεταφυσικό. Παράλληλα, η οικολογική ευαισθησία του καλλιτέχνη, σ’ αυτά όπως και στα προηγούμενα έργα του, παραμένει ακόμα προφητική. Λόφοι, αχανή τοπία, πουλιά, δέντρα, σύννεφα σαν σπερματοζωάρια, λεκέδες, ηφαίστεια συνυπάρχουν προκειμένου να δημιουργήσουν αυτό που οι σουρεαλιστές ονομάζουν «Θείο Τέχνασμα».

Η επόμενη έκθεση του Δημήτρη Γέρου θα γίνει στην Throckmorton Fine Arts της Νέας Υόρκης, από αρχές Ιουνίου έως τέλος Σεπτεμβρίου 2020, με ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έκανε τα τελευταία 35 χρόνια στη Λέσβο. Θα εκτεθούν τοπία, σκηνές με ανθρώπους και γυμνά φωτογραφημένα σε διάφορα μέρη του νησιού. Στη συνεχεία, το Νοέμβριο 2020, στη γκαλερί Tintera στο Κάιρο θα εκτεθούν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που έκανε στην Αίγυπτο πριν από 20 χρόνια, και το Δεκέμβριο θα παρουσιάσει καινούργια έργα ζωγραφικής στην γκαλερί «Καπάταης» της Λευκωσίας.