ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ “ΜΠΑΛΛΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ” Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart,  5/4/22

H σύμπραξη ρώσων  και ουκρανών χορευτών στην ίδια σκηνή στην παράσταση “Μπαλλέτο για την Ειρήνη” που οργάνωσε χτες το θέατρο San Carlo της Νάπολης φαίνεται να εξόργισε τον πρόξενο της Ουκρανίας στη Νάπολη. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο πρόξενος είπε στους ουκρανούς συναδέλφους στη νότια ιταλική πόλη να αποφύγουν την παράσταση. Αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρωθούν περίπου δώδεκα διαδηλωτές, ορισμένοι κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας που διαδήλωσαν έξω από το θέατρο πριν από την εκδήλωση για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τη συμμετοχή ρώσων χορευτών.

Ανάμεσα στα αστέρια της διοργάνωσης ήταν η πρίμα μπαλαρίνα Όλγα Σμιρνόβα, η οποία εγκατέλειψε τα Μπολσόι τον περασμένο μήνα και τώρα συνεγάζεται με το Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας και μία άλλη μπαλλαρίνα η Anastasia Gurskaya, κορυφαία, στην Όπερα του Κιέβου, η οποία έφυγε και αυτή από την Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό σε αυτήν την κατάσταση, σε αυτήν την περίοδο, να είμαστε μαζί στη σκηνή. Να κάνουμε μικρά πράγματα, τα πιο μικρά πράγματα, ό,τι μπορούμε για την Ουκρανία», είπε η Σμιρνόβα στους δημοσιογράφους στο θέατρο πριν από την τελευταία πρόβα. «Αυτός είναι ο βασικός στόχος όλων μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, γι’ αυτό χορεύουμε απόψε».