ΔΥΟ “ΘΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: Ελένη Γαλάνη

Όχι παιχνίδια με τις λέξεις! Φτάνει ο σανός!  Ελληνικά μιλάμε κι εμείς κι ας μη κατέχουμε τα PhD των κυριών που περιφέρονται σήμερα σε διαδρόμους και ηγετικά γραφεία της Μπουμπουλίνας, με πολυετή θητεία στην πάλαι πότε Αριστείδου απ’ όπου ξεκίνησαν καριέρα  οι λεγόμενοι/ες “σύμβουλοι επικοινωνίας” υπουργού.

Κανένα  νέο“σύστημα πυροπροστασίας” δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στις Μυκήνες, μήτε «Οριστική λύση στην πυροπροστασία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών δίδεται με το έργο εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο» όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟ η οποία μοιράστηκε και αναρτήθηκε σε διάφορους ιστότοπους με την προσφιλή μέθοδο του copy paste.

Το μόνο που υπάρχει είναι μια προγραμματική σύμβαση, υπογεγραμμένη από την υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη  και τον Περιφερειάρχη Πεόποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ύψους  ύψους 650.000 ευρώ,(όχι παίζουμε!) προκειμένου να συμπληρωθούν οι υφιστάμενες υποδομές πυροπροστασίας.(απορία: εάν ήταν να εγκαταστήσουμε εξ αρχής ένα παρόμοιο σύστημα πόσο θα κοστολογείτο;)

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, “με την προγραμματική σύμβαση και με το έργο, το οποίο θα γίνει και προβλέπεται ότι θα είναι έτοιμο το επόμενο καλοκαίρι (ποιός ζει ποιός πεθαίνει…), θωρακίζεται ακόμη περισσότερο ο χώρος των Μυκηνών”. Να σημειώσουμε ότι αυτό αποτελεί εκτίμηση και διαβεβαίωση των πολιτικών προσώπων, ουχί των ειδικών επί της φύσης, της αρχαιολογίας και της κατάσβεσης του πυρός.

Το θέμα “σερβίρεται” στα ΜΜΕ με επιδόρπιο το πράσινο από τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου που έχει καλύψει το έδαφος πέριξ των τειχών των Μυκηνών.( Επισυνάπτεται φωτογραφία). Έτσι ο πολίτης  προσλαμβάνει το μήνυμα που θέλουν οι σύμβουλοι να περάσουν: ούτε γάτα, ούτε ζημιά πλέον στις Μυκήνες – όλα τα νοικοκυρεύει η υπουργός. Εμπιστευθείτε την! ΘΑ: Κοιμηθείτε ασφαλείς!