ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ-ΜΟΣΧΑ 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΜΟΣΧΑ – Σ΄ένα ιστορικό κτίριο των αρχών του 19ου αιώνα, στο Moscow Manege, δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία, εκεί όπου επί ΕΣΣΔ ο Νικήτα Χρουστσόφ κατηγόρησε τους πρωτοποριακούς καλλιτέχνες για την προώθηση της εκφυλισμένης τέχνης, προκαλώντας επεισόδιο γνωστό ως  Manege Affair, θα φιλοξενηθεί η φετινή 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Μόσχας. Τιμώμενη χώρα η Κορέα (νότια) και θέμα: Future-ing”. To κτίριο μήκους 180 μέτρα στεγάζει από το 2012 το Μουσείο Σχεδισμού της Μόσχας.

Τον σχεδιασμό της έκθεσης, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις αποφυγής συνωστισμού, έχει αναλάβει το στούντιο ”Project Eleven”, το οποίο ασχολείται με έργα στον τομέα του πολιτισμού. Στο fb της έκθεσης ο επικεφαλής της ομάδας Igor Chirkin αναφέρει: ” Η ομάδα μας ασχολήθηκε με τον 2 ο όροφο. Επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο φανταστικής ” πολιτικής “, όπου υπάρχουν ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, ένας λαβύρινθος από κυρτούς δρόμους και αυλές, όπου μπορείτε να φανερώσετε ανάμεσα στα βιβλία και την τέχνη. Προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε από την ορθογώνια αίθουσα και να δημιουργήσουμε μια άνιση δυναμική δομή που βρίσκεται αντίθετη από το ρυθμικό πλέγμα των υπαρχόντων κίονων.»

“Στη διοργάνωση έχουν ληφθεί υπόψη όλοι οι κανόνες σχετικά με τους περιορισμούς λόγω covid-19 με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι είναι μια ασυνήθιστη εμπειρία και ένα σαφές παράδειγμα για το πώς τροποποιείται η μορφή και ανταποκρίνεται στις συνθήκες στις οποίες όλοι βρεθήκαμε”.

περισσότερα για το θέμα:

“FUTUR-ING”- ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ(ελληνική συμμετοχή)