ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

MONAXO – Πολλά και μεγάλα έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης βρίσκονται κλειδωμένα για πάνω από δύο μήνες και οι χώροι της τέχνης (θέατρα, γκαλερί και μουσεία), όπως δείχνουν τα πράγματα, θα παραμείνουν κλειστοί, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. Στη Γερμανία, στο Μόναχο, οι πολιτιστικοί φορείς αναζητώντας να διατηρήσουν τη σχέση με το κοινό παρά τους περιορισμούς που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού, κατέληξαν σε δημόσιες εκθέσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις επί των προσόψεων των κτιρίων.

Η καλλιτέχνης βίντεο-αρτ με έδρα το Μόναχο, Betty Mü, πρότεινε  τη λύση με το βιντεοσκόπημά της “Inside | Out” που συνδυάζει τη λαχτάρα για την εμπειρία της τέχνης και τον περίπατο στο χώρο του πΠολιτισμού. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια εκστρατεία φωτισμού κτιρίων και υπαίθριων χώρων που εκτείνονται από την Königsplatz έως την Πινακοθήκη. Τα 18 μουσεία, τα διεθνώς φημισμένα πανεπιστήμια και ένας μεγάλος αριθμός πολιτιστικών ιδρυμάτων που βρίσκονται στην περιοχή αυτή, μόλις πέσει ο ήλιος φωτίζονται με εγκαταστάσεις και στις προσόψεις τους προβάλλονται έργα από τις συλλογές των μουσείων (Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Αιγυπτιακής Τέχνης, Πινακοθήκη, Γλυπτοθήκη κά).

Εκτός από το “Inside | Out” με τα έργα των μουσειακών συλλογών, προβάλλονταικαι έξι άλλα έργα των καλλιτεχνών Heltmut Eding και Yul Zeser που προσκλήθηκαν να συμμετέχουν. Η δημόσια τέχνη στους  δρόμους και τις πλατείες της ανωτέρω περιοχής προβάλλεται, καθημερινά, από τις 4.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. και κατά τη διάρκεια των περιορισμών εξόδου έως τις 9 μ.μ.

Η εκστρατεία φωτισμού, σχεδιασμένη αποκλειστικά για τον χώρο της τέχνης, είναι ένα έργο της πρωτεύουσας του κρατιδίου της Βαυαρίας και υλοποιήθηκε σε  συνεργασία με την καλλιτέχνη βίντεο-αρτ, Betty Mü, το πρακτορείο WE ARE VIDEO και τους καλεσμένους καλλιτέχνες.