ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΚΑΛΕΡΙ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ghost Beggar

Ατομική έκθεση του Κωστή Βελώνη στην Kalfayan Galleries (Haritos Str. 11, Αθήνα) Είναι η πρώτη έκθεση, στην οποία ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα από όλες τις πτυχές της καλλιτεχνικής του πρακτικής: γλυπτά, σχέδια σε χαρτί και πίνακες ζωγραφικής.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από την εμφάνιση των ζητιάνων – ντυμένοι στα λευκά και με τα πρόσωπά τους βαμμένα λευκά – στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας στα τέλη του 2010. Αυτές οι μορφές, λυπημένες και ακόμα, τυλιγμένες σε λευκό σεντόνι, ικετεύτηκαν χωρίς τη συνηθισμένη ακροβατική δεξιότητα κλόουν και άλλων διασκεδαστές του δρόμου. Αδύναμοι, πένθιμοι και άκαρδοι, συνέβαλαν ειρωνικά στην παράδοση του Πιερότ που αγωνίζεται για τον δικό του αφανισμό και περιπλανιέται σαν φάντασμα.

Έως τις 26 Σεπτεμβρίου

Βάλια Κάλντα

Τριάντα ελαιογραφίες του Φραγκίσκου Δουκάκη αποτυπώνουν το φυσικό κάλλος, στις τέσσερις εποχές του χρόνου, της κοιλάδας Βάλια Κάλντα στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, στη γκαλερί Σκουφά έως τις 27 Ιουνίου. H έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τα έργα αποτελούν καρπό της συνεχούς έλξης και επίμονης παρατήρησης του δημιουργού με το παρθένο τοπίο, ενώ αναμετρώνται με την ποικιλία των μορφολογικών αντιθέσεων της περιοχής με το πέρασμα των εποχών.

Έως 27 Ιουνίου

Γλυπτά στο Ηρώδειο

Στο Ηρώδειο, για πρώτη φορά, παρουσιάζεται μια «γλυπτική παράσταση» με έργα του Διονύση Καβαλλιεράτου. Η έκθεση, σύμπραξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του οργανισμού ΝΕΟΝ, προτρέπει σ’ έναν ζωντανό διάλογο μεταξύ παραστατικών και εικαστικών τεχνών, αρχαιολογικού παρελθόντος και σύγχρονου πολιτισμού.

Έως  3 Ιουλίου