ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Από την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και για όλο τον μήνα το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά διοργανώνει εκπαιδευτικά εργαστήρια για οικογένειες και όχι μόνο.
• «Νίκολα Τέσλα» Ο άνθρωπος από το μέλλον», Οι μικροί «εφευρέτες» μαζί με τους ενηλίκους συνοδούς τους θα μπορέσουν να ανακαλύψουν γιατί το ρεύμα είναι τόσο σημαντικό για την καθημερινή μας ζωή και ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν τον Νίκολα Τέσλα να χαρακτηριστεί ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες του 20ού αιώνα!( 1 και 21 Δεκεμβρίου).
• «H ζωή του Κτησιβίου» Ο χαρακτήρας του σπουδαίου εφευρέτη της αρχαίας Ελλάδας ζωντανεύει μέσα από τα τεχνολογικά του επινοήματα και ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του κοινού από τη θεατρική ομάδα Heterotopia (14 Δεκεμβρίου).

• «Toy Tree – Το δέντρο του ξωτικού» Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία για το δέντρο του σπιτιού του Αη Βασίλη με στοιχεία τσίρκου, θεάτρου αντικειμένων και σύγχρονου χορού, όπου οι εφευρέσεις της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας ζωντανεύουν από την ομάδα KOKOIKA (15 Δεκεμβρίου).

• «Magic Tolto». Παράσταση με τον ταχυδακτυλουργό Magic Tolto και τις εφευρέσεις της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας(22 Δεκεμβρίου).

• «Το φως των Χριστουγέννων». Μέσα από ένα ταξίδι αναζήτησης στο δάσος των ονείρων, ο ήρωας της ιστορίας θα ανακαλύψει τις ιδιότητες του φωτός (28 Δεκεμβρίου).

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας Αθήνα.