ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 61 Η ΣΤΑΡ ΤΩΝ ROXETTE ΜΑΡΙ ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΟΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ο θάνατος της σταρ των Roxette(*), Μαρί Φρέντρικσον επιβεβαιώθηκε σήμερα από τη σουηδική εφημερίδα Expressen, η οποία δημοσίευσε δήλωση τη οικογένειά της που γνωστοποιούσε το θανάτό της. Έγραφε: «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους και αγαπημένους μας καλλιτέχνες έχει φύγει». Προσθέτουν ότι πέθανε από επιπλοκές από την «προηγούμενη ασθένεια» της. Η Μαρία έδινε τη δική της μάχη, χρόνια τώρα,  με τον όγκο στον εγκέφαλο.

Το 2002, η Μαρία διαμαρτυρήθηκε για αίσθημα δυσφορίας  ενώ έκανε τζόγκινγκ με τον σύζυγό της. Αργότερα κατέρρευσε. Ο τραγουδίστρια διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και έκανε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση του  και επί μήνες  υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Ο όγκος άφησε στη  Φρέντρικσον τυφλό το ένα μάτι και με περιορισμένη ακοή το αυτί, ενώ επί μήνες, μετά τη θεραπεία, δεν μπορούσε να μιλήσει μήνες. Ωστόσο, το 2005, δήλωσε: «Ήταν τρία πολύ δύσκολα χρόνια, [αλλά] είμαι υγιής. Δεν παίρνω πια θεραπεία ».

Η Φρέντρικσον ήταν παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.

(*) Οι Roxette, μια μπάντα – ντουέτο που δημιουργήθηκε το 1986 από τη Φρέντρισκεν και τον Περ Γκέσλε γνώρισε τεράστια επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του 80’ αλλά και στις αρχές των 90s, με τραγούδια όπως τα «The Look», «Listen to Your Heart», «It Must Have Been Love», and «Joyride», να φτάνουν σε πολύ υψηλές θέσεις στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά τσαρτ.