ΕΦΥΓΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Έφυγε σήμερα το πρωί σε ηλικία 77 χρονών ο Βασίλης Αλεξάκης. Ελληνογάλλος συγγραφέας μυθιστορημάτων έζησε πάνω από 40 χρόνια στο Παρίσι και εργάστηκε ως συγγραφέας, αλλά και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Monde. Έγραψε στην ελληνική και τη γαλλική γλώσσα. Δημοφιλές μυθιστόρημά του  ήταν το “Τάλγκο”που κυκλοφόρησε το 1982 και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να σημειώνει επιτυχία. Το 1984 γυρίστηκε σε ταινία με τον τίτλο “Ξαφνικός Έρωτας”.

Το 2007, του απονεμήθηκε το Grand prix du roman de l’Académie Française για το βιβλίο του Ap. J.-C (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο μ.Χ.).

O Βασίλης Αλεξάκης εργάστηκε στη Monde des livres για δεκαπέντε χρόνια και ως σκιτσογράφος και δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Monde .Το 2007 η Γαλλική Ακαδημία του απένειμε το Μεγάλο Βραβείο μυθιστορήματος.

Το 2014 συνυπέγραψε το κείμενο ”Είναι η ώρα της Ευρωπαϊκής αριστεράς”, στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.Το 2017 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας από το τμήμα Γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.