ΕΦΥΓΕ Ο ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΤΟΛΚΙΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν, ο γιος τoυ “Άρχοντα των δακτυλιδιών” συγγραφέα Τζ.Ρ.Ρ Τόλκιν, πέθανε σε ηλικία 95 ετών, ανακοίνωσε η εταιρεία Tolkien. Η εταιρεία, η οποία προωθεί τη ζωή και τα έργα του διάσημου συγγραφέα, κυκλοφόρησε μια σύντομη δήλωση στο Twitter για να επιβεβαιώσει τα νέα και ανέφερε ότι  “Ο Κρίστοφερ Tόλκιν πέθανε σε ηλικία 95 ετών. Η κοινωνία των Tolkien στέλνει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους Μπέηλι, Σάιμον, Άνταμ, Ράσελ και ολόκληρη την οικογένεια Tόλκιν”.

Ο Tόλκιν γεννήθηκε στο Λιντς το 1924 και ήταν ο τρίτος και νεότερος γιος του σεβαστού συγγραφέα και της συζύγου του Έντιθ . Μεγάλωσε ακούγοντας τις ιστορίες του πατέρα του που αργότερα έγινε διάσημα μυθιστόρημα παιδικής φαντασίας.Αργότερα, ανέλαβε την επιμέλεια της έκδοσης έρων του πατέρα του. Ο Κρίστοφερ Τόλκιν είναι υπεύθυνος για την έκδοση του επικού «Σιλμαρίλιον», των «Ατέλειωτων Ιστοριών», της ιστορίας του Μπέρεν και της Λούθιεν και άλλων ημιτελών έργων ή μικρών ιστοριών του μεγάλου συγγραφέα. Εξέδωσε ακόμη την «Ιστορία της Μέσης Γης», μία πολυσέλιδη εγκυκλοπαίδεια που περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίσει κάποιος για τον περίπλοκο κόσμο που εμπνεύστηκε ο πατέρας του και στον οποίο κατοικούν άνθρωποι, ξωτικά, νάνοι, χόμπιτ και πολλά άλλα πλάσματα.

Επίσης, έχει ζωγραφίσει πολλούς από τους χάρτες που συνοδεύουν τα βιβλία και απεικονίζουν τον κόσμο της «Μέσης Γης» για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών  όταν η σειρά κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μεταξύ 1954 και 55. Επίσης επεξεργάστηκε μεγάλο μέρος του έργου του πατέρα του μετά το θάνατό του το 1973. Από 1975 ζούσε στη Γαλλία με τη δεύτερη συζυγό του Μπέηλι.