ΕΦΥΓΕ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΥΑ ΚΟΤΑΜΑΝΙΔΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

AΘΗΝΑ – «Έφυγε» σήμερα σε ηλικία 84 ετών η ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, η πρωταγωνίστρια σηματικών ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Τη δυσάρεστη είδηση θανάτου της έκανε μέσω του Facebook σήμερα το πρωί (26.11200) ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Ακόμα ένα δυσάρεστο νέο και μια μεγάλη απώλεια για το θέατρο και τον πολιτισμό μας. Η σπουδαία κυρία του θεάτρου μας και πρωταγωνίστρια των μεγάλων ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Εύα Κοταμανίδου και δασκάλα τόσων ηθοποιών έφυγε τα ξημερώματα… Καλό ταξίδι αγαπημένη μας και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όσα προσέφερες και κυρίως για το ήθος με το οποίο υπηρέτησες την τέχνη και τον πολιτισμό μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν η Εύα Κοταμανίδου έγινε γνωστή ως η πρωταγωνίστρια του Θεόδωρου Αγγελόπουλου με τις ερμηνείες της στις ταινίες «Ο Θίασος», «Μεγαλέξαντρος», «Τοπίο στην ομίχλη» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα». Επί σειρά ετών έπαιξε στο θέατρο και κατά διαστήματα εμφανίστηκε και στην τηλεόραση.

Πολιτικοποιημένη καλλιτέχνης στο χώρο της Αριστεράς, η Εύα Κοταμανίδου εξελέγη, το 1989, στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου βουλευτής με τον Συνασπισμό. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με την Δημοκρατική Αριστερά.