ΔΥΟ ΓΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι (Ριγολέττος, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου), Τζορντάνο (Αντρέα Σενιέ), Καταλάνι (Η Βάλλυ), Πονκιέλλι (Η Τζοκόντα) και Πουτσίνι (Τουραντότ) ερμηνεύουν στο Ηρώδειο οι πρωταγωνιστές της όπερας Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι, Δημήτρης Πλατανιάς την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Είναι το πρώτο γκαλά όπερας που ανεβάζει εφέτος η Λυρική Σκηνή λόγω των συνθηκών του Covid-19. Το δεύτερο θα γίνει την Τρίτη, στις 28 του μηνός όπου οι Τσέλια Κοστέα, Τζόρτζιο Μπερρούτζι, Τάσης Χριστογιαννόπουλος θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από όπερες των Βέρντι (Λουίζα Μίλλερ, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου, Τραβιάτα), Πονκιέλλι (Η Τζοκόντα), Λεονκαβάλλο (Παλιάτσοι) και Πουτσίνι (Τόσκα).

Και στα δύο Γκαλά την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διευθύνει ο Ιταλός αρχιμουσικός Πιερ Τζόρτζιο Μοράντι

Σημειώνεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, θα διατεθούν προς πώληση στο κοινό μόνο 2.000 θέσεις περίπου στο Ηρώδειο. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος για πρώτη φορά θα γίνει αρίθμηση και στις θέσεις του άνω διαζώματος. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και για την ασφάλεια του κοινού, συστήνεται η έγκαιρη προσέλευση στον χώρο του Ηρωδείου.