ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΑΑΒΟΡΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 18:00 στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ το περιοδικό Yusra παρουσιάζει:

Euphoria και comedown: 3 ταινίες + 1 συζήτηση για την νύχτα, την πόλη και την ταυτότητα.

Αν υπάρχουν δύο ή τρία πράγματα που ξέρουμε για την νύχτα, αυτά είναι τα εξής. Πρώτον, είναι καλύτερη μέσα στην πόλη παρά μακριά από αυτήν. Δεύτερον, κρύβει τις μεγαλύτερες απολαύσεις και τους μεγαλύτερους πόνους. Τρίτον, μετά ξημερώνει – όχι πάντα, αλλά συνήθως. Το ερώτημα όμως είναι: πού θα ξημερώσεις αύριο; σε ποιο σώμα θα ξυπνήσεις; τι θα έχει μείνει από την νύχτα; πώς θα ζήσουν στο φως αυτά που γεννήθηκαν στο σκοτάδι;

Έτυχε τον τελευταίο καιρό να δούμε τρεις φετινές ταινίες που μας άγγιξαν και νομίζουμε επίσης ότι αγγίζονται μεταξύ τους. Όντας ταινίες του τώρα, συνομιλούν αναγκαστικά και με το εδώ, ακόμα κι αν το εδώ αλλάζει ονόματα. Κι οι τρεις υπόσχονται μια νύχτα ζωντάνιας αλλά και ξοδέματος. Κι οι τρεις αναμετριούνται με μια μέρα συντριβής ή συμφιλίωσης. Οι ταυτότητες και τα σώματα χορεύουν, συγκρούονται, τρέμουν – συμπαρασύροντας μαζί τους τα κτίρια και τους δρόμους. Ανάμεσα στην euphoria και το comedown, προλαβαίνεις να ζήσεις μια ζωή.

Αυτές οι ταινίες είναι το Hyped του Άλκη Παπασταθόπουλου, ο Ηλεκτρικός Κύκνος της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και το Ρουζ του Κωστή Θεοδοσόπουλου. Θέλαμε να δείξουμε αυτές τις ταινίες και να συναντηθούμε με τους δημιουργούς τους. Τελικά θα το κάνουμε ένα απόγευμα σε έναν κινηματογράφο στο κέντρο της Αθήνας, εκεί όπου άλλωστε συμβαίνουν όλα. Πλέον νυχτώνει από νωρίς.

Θα ακολουθήσει roundtable συζήτηση μεταξύ των δημιουργών

Επιμέλεια-συντονισμός: Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Γενική είσοδος 4€


Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στις 17:00 και με τον τίτλο Every Νame in History is an I θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους τεσσάρων καλλιτεχνών. Η επιλογή των ταινιών έγινε από τον Jacob Moe και την Σελήνη Χαλβαδάκη, σε σχέση με την έκθεση της καλλιτέχνιδας στο 3 137*, Every Name in History is an I, με την πρόθεση να προκαλέσει ένα διάλογο και να δημιουργήσει νέες σχέσεις με το έργο της στο 3 137.

Πρόγραμμα ταινιών:

Slowly but Suddenly της Mo Maja Moesgaard (24′)

The Figures Carved into the Knife by the Sap of the Banana Trees της Joana Pimenta (16′30″)

HÁ TERRA! της Ana VAZ (12’37″)

Ruins of Memory – Memory of Ruins της Σελήνης Χαλβαδάκη (15’50″)

Γενική είσοδος 3€

* Μαυρομιχάλη 137, Αθήνα