ΔΩΡΙΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Οι καταστροφικές  συνέπειες που δέχονται οι δομές πολιτισμού και οι δημιουργοί διεθνώς από την αναστολή κάθε δράσης άρχισαν να δημιουργούν ένα διεθνές κίνημα συμπαράστασης του κοινού προς τον πολιτιστικό χώρο. Τις εκκλήσεις των ανθρώπων της τέχνης απηύθυνε προς το ελληνικό κοινό ο Τhiago Bordin,  χορογράφος του «Δον Κιχώτη» που επρόκειτο να ανεβάσει το Μπαλλέτο της Λυρικής, στις 20 Μαρτίου.

«Αν έχετε εισιτήρια για μια θεατρική παράσταση που ακυρώθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην πάρετε την επιστροφή χρημάτων, αλλά να δωρήσετε αυτό το ποσό στο θέατρο. Ο ιός μπορεί να σκοτώσει την τέχνη και τους φορείς της. Χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου θα βρεθούν χωίς εργασία και η ασφάλιση τους θα τεθεί σε κίνδυνο». Είναι γεγονός ότι το κλείσιμο θεάτρων, σκηνών όπερας, φιλαρμονικών προκαλεί τεράστιο πλήγμα στους φορείς, αλλά και κυρίως στους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Με το λουκέτο στα θέατρα, το χορό, τη μουσική οι καλλιτεχνες δεν αμοίβονται και διακόπτεται, παράλληλα, η ασφαλιστική τους κάλυψη, ενώ οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, αντιμετωπίζουν ελλείματα και μείωση του προϋπολογισμού για οποιαδήποτε δραστηριότητα στο μέλλον. Σε μια ύστατη προσπάθεια οι θεατές καλούνται να συνεισφέρουν εθελοντικά, το ελάχιστο και μ΄ένα εισιτήριο να υποστηρίξουν την τέχνη.

 

 

Ετικέτες