ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΛΟΝΔΙΝΟ – Πληθαίνουν οι διάσημοι καλλιτέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο με προσφορές σε φιλανθρωπικές εκστρατείες για την καταπολέμηση της πείνας που έχει πλήξει χιλιάδες οικογένειες.

Πρόσφατα ήρθαν να προστεθούν οι Gilbert & George οι οποίοι παρήγαγαν δύο νέα πιάτα ως εισφορά στο The Canvas Cafe, στο Λονδίνο. Τα έσοδα από κάθε πιάτο θα χρηματοδοτήσουν έως και 14 δωρεάν γεύματα σε άτομα που έχουν ανάγκη. Οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουν μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους στο doublehelpings.shop

Επίσης, ο παγκοσμίου φήμης γλύπτης Άντονι Γκόρμλεϊ, ανταποκρίθηκε στο πρόγραμμα “Help the Hungry” που από το Μάρτιο λειτουργεί με πρωτοβουλία της εφημερίδας Independent για την καταπολέμηση της φτώχειας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Γκόρμλεϊ έκανε δωρεά ύψους 400.000 λιρών που προέρχεται από την πώληση του έργου του με τίτλο “Attend. Να θυμίσουμε ότι ανάμεσα στους πολλούς καλλιτέχνες που έχουν ανταπoκριθεί σε παρόμοιες εκκλήσεις είναι κι ο Ντάμιεν Χιρστ, ο οποίος τον Μάιο δώρισε ένα σχέδιο σε σχήμα ουράνιου τόξου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα θαυμαστών του στο Instragam  για ενίσχυση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι πωλήσεις του έργου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έφτασαν τα 4.866 αντίτυπα και συγκέντρωσαν 1,5 εκατομμύρια λίρες.

Την άνοιξη, ο άσος του ποδοσφαίρου Μάρκους Ράσφορντ επιχείρησε να οργανώσει εκστρατεία για να προσφέρονται δωρεάν γεύματα στα φτωχότερα παιδιά κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών. Συνάντησε όμως την άρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, η Unicef μοίρασε τρόφιμα, επί του εδάφους της, στο Νότιο Λονδίνο, σε παιδιά 2.000 περίπου φτωχών οικογενειών που επλήγησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πρωτοβουλία της Unicef ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων επειδή αποκαλύφθηκε ότι στη διάρκεια των Χριστουγέννων θα υπάρχουν πολίτες στη Βρετανία που θα τρέφουν τα παιδιά τους χάρη στην οικονομική βοήθεια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΜΙΕΝ ΧΙΡΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗS