ΔΩΡΕΑ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Τα αρχεία των Μ. Καλομοίρη, Α. Ευαγγελάτου, Δ. Δραγατάκη και Ι. Χαλιάσα απέκτησε η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Τα αρχεία περιήλθαν στη βιβλιοθήκη μετά την γενναιόδωρη δωρεά από τους κληρονόμους των συνθετών και προστέθηκαν στα 45 αρχεία ελλήνων συνθετών που ήδη από το 1996 συστηματικά συγκεντρώνει, επεξεργάζεται, διαχειρίζεται και διαθέτει ψηφιακά η Μουσική Βιβλιοθήκη στην επιστημονική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό σε όλο τον κόσμο.

Στην πολιτιστικά άνυδρη αυτή περίοδο που διανύουμε, ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η Βιβλιοθήκη του, παρά το καθεστώς προσωρινής παύσης των δραστηριοτήτων του λόγω της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί, δεν αδρανεί και συνεχίζει να ανοίγει νέους δρόμους για την ανάδειξη της νεοελληνικής μουσικής δημιουργίας. Μετά την πρόσφατη απόκτηση του αρχείου του Νίκου Σκαλκώτα και την άμεση ένταξη του υλικού του σε ευρέως προσβάσιμα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με τα αρχεία του Μίκη Θεοδωράκη και των άλλων συνθετών που αποτελούν το «Αρχείο Ελληνικής Μουσικής», η Μουσική Βιβλιοθήκη έχει την τιμή να δεχτεί τη δωρεά των αρχείων τεσσάρων μεγάλων προσωπικοτήτων που συνέβαλαν αισθητά στη διαμόρφωση της ελληνικής μουσικής ζωής τον 20ό αιώνα.