ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Έκθεση πορτραίτων φιλοτεχνημένων με μολύβι, γραφίτι, μελάνι που μας παραπέμπουν σε πρόσωπα από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των θεσμών γενικότερα, αλλά και άλλα μη γνωστά, «τυχαία και ανένταχτα», παρουσιάζει  ο ζωγράφος και πανεπιστημιακός Δημήτρης Σεβαστάκης στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας.

Πρόκειται για έργα που δημιούργησε κατά τη διάρκεια της κοινοβουευτικής του θητείας ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019). Μητσοτάκης, Τσίπρας, Μπακογιάννη, Σαμαράς, Κακλαμάνης σε μαύρο-άσπρο… Τα 46 «Πολιτικά σχέδια» αποτελούν, όπως αναφέρει ο ίδιος «θνησιγενείς φορείς ενός βαθύτατου δράματος. Εκεί χαράσσονται όλα τα συμβάντα. Φιλοδοξίες, βουλιμίες, πίκρες, ευφυΐα, ωμότητα. Ξεκινούσα να σχεδιάσω πρόσωπα που είχαν ανατομικό ενδιαφέρον και που εντέλει αποκτούσαν μέσα μου και πολιτικό ενδιαφέρον. Διά του σχεδίου, διά της ζωγραφικής, σαν να εξελισσόταν η ανατομία σε μορφή πολιτικής ερμηνείας.»

Γεννημένος στο Καρλόβασι της Σάμου με σπουδές ζωγραφικής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, αναπληρωτής καθηγητής σήμερα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Δημήτρης Σεβαστάκης επιλέγει το σχέδιο γιατί είναι ευέλικτο. «Σχεδιάζεις οπουδήποτε. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρασα τα χρόνια του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου σχεδιάζοντας στα περιθώρια των βιβλίων, κάτι ίσως εκπαιδευτικά επιζήμιο, αλλά ζωτικό για μένα», επισημαίνει.

 

Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ / Αμερικής 13

Διάρκεια: 12 Ιουν 2020 – 31 Οκτ 2020

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα & Τετάρτη 9.30 – 15.30,
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 9.30 – 20.00,
Σάββατο 10.00 – 17.00

Πληροφορίες: 210 3614143, 210 3234267