ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ animation 2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής για ταινία animation στο πλαίσιο της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ.

Φέτος έχει επιλεγεί το φιλμ μικρού μήκους Το παραμύθι του νερού του σκηνοθέτη και δημιουργού ταινιών animation Νίκου Ραδαίου, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στην εμψύχωση της κινούμενης εικόνας και τον τρισδιάστατων γραφικών.

Η επιτροπή αποτελείται από τον Nik Phelps (συνθέτης), τη Μαρία Ανεστοπούλου (διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της Σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), την Λένα Πλάτωνος (συνθέτις) και τον Δημήτρη Παναγιωτάτο (σκηνοθέτης-διευθυντής Τμήματος Κινηματογράφου New York College).

Από το σύνολο των διαγωνιζομένων συνθέσεων η επιτροπή θα επιλέξει τις επικρατέστερες, οι οποίες θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 στο Μέγαρο ενώπιον του κοινού ως μουσική επένδυση της ταινίας Το παραμύθι του νερού (η μουσική πρέπει να είναι ενσωματωμένη στη ταινία). Οι τρεις καλύτερες θα λάβουν χρηματικά βραβεία, και οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται «ντυμένη» με τη μουσική τους στο Διεθνές Φεστιβάλ +  Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros της Σύρου.

Την ταινία, το έντυπο συμμετοχής και ενημέρωση για τους όρους του διαγωνισμού θα βρείτε στο σύνδεσμο:

http://omma.megaron.gr/cinemusic/Main.aspx

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής:

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, 17:00 ώρα Ελλάδος

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

Πηνελόπη  Πατρικιάνου (210 72 82 736, ppat@megaron.gr)

http://www.megaron.gr