ΔΙΕΤΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΤΟΝ Α. ΜΟΝΤΙΛΙΑΝΙ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

2/8/21

H παράσταση Modigliani Opera Vision, σε επιμέλεια του Ιδρύματος Amedeo Modigliani αποτελεί ένα αφιέρωμα της Βενετίας στον Αμαντέο Μοντιλιάνι  που  θα διαρκέσει δύο χρόνια (από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Απρίλιο 2023) και θα πραγματοποιηθεί στο l’Istituto Provinciale per l’Infanzia “Santa Maria della Pietà”

Σκοπός του αφιερώματος είναι να προσφέρει στον θεατή μια πολλαπλή απόλαυση της τέχνης, καθηλωτική, δομημένη σαν έναν πραγματικό κινηματογράφο 270 ° για να αφηγηθεί την καλλιτεχνική πορεία του Μοντιλιάνι μέσα από καινοτόμες μεθόδους. Οι εγκαταστάσεις πολυμέσων θα οδηγήσουν το κοινό στη ζωή και τα έργα του καλλιτέχνη, χάρη στη χρήση της εικονικής πραγματικότητας, σε ένα δωμάτιο με ολόγραμμα στο οποίο θα προβληθεί μια ταινία ντοκιμαντέρ για τον κόσμο του καλλιτέχνη.

Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου θα υπάρχει ένας χώρος για τους σύγχρονους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους σε αυτήν την περίσταση και να εκθέτουν έργα τους στη διάρκεια της διετίας. Στον τρίτο όροφο θα δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός κόμβος που θα φιλοξενεί συζητήσεις και παρουσιάσεις μελετών για τη ζωή του καλλιτέχνη.