ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Πάνω από δώδεκα διάσημοι Aμερικανοί καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης συμμετέχουν σε δημόσια εκστρατεία τέχνης στις HΠΑ με σκοπό  την ενθάρρυνση των Αμερικανών να καταψηφίσουν τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι καλλιτέχνες Carrie Mae WeemsShepard FaireyRichard Serra και Ed Ruscha  είναι ανάμεσα σ΄αυτούς που  έχουν συνεισφέρει σχέδια στο ” ENOUGH of Trump “, μια πρωτοβουλία που οργανώθηκε από την ομάδα υπεράσπισης του People For the American Way. Ο μη κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός θα προωθήσει τα έργα αυτών των καλλιτεχνών σε δημόσιους χώρους και σε κοινωνικά μέσα πριν από τον Νοέμβριο.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνησή του και οι Ρεπουμπλικάνοι του επέτρεψαν να θέσει σε κίνδυνο τη χώρα μας, τον λαό μας και τις δημοκρατικές μας αξίες», αναφέρει η δήλωση για την αποστολής της εκστρατείας. «Το People For the American Way συνεργάζεται με εξέχοντες καλλιτέχνες για να ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να δράσουν ενάντια στο ρατσισμό, τα ψέματα και τη διαφθορά.”

«Θα κάνω οτιδήποτε για να απομακρύνω αυτό το κακόβουλο ηλίθιο», λέει η καλλιτέχνης Deborah Kass, η οποία συνέβαλε ένα γραφικό, κίτρινο και ροζ σχέδιο με τις λέξεις «Αρκετά ήδη». Εξηγώντας το σχέδιό της, είπε, «Η τέχνη για μια πολιτική εκστρατεία πρέπει να είναι συνοπτική, άμεση και να περιβάλλει έναν τοίχο με οπτικό και πολιτικό τρόπο».

Οι εικόνες του κάθε καλλιτέχνη , προ-μορφοποιημένες για Instagram, Facebook και Twitter, είναι διαθέσιμες για δωρεάν λήψη μέσω του ιστότοπου ENOUGH of Trump. Η εκστρατεία καλεί επίσης καλλιτέχνες να υποβάλουν τις δικές τους συνεισφορές, οι οποίες μπορούν να έχουν τη μορφή ζωγραφικής, ποιήματος, τραγουδιού ή οτιδήποτε άλλο.

Οι υπογεγραμμένες εκτυπώσεις των περιορισμένων εκτυπώσεων των σχεδίων των Ruscha και Serra διατίθενται έναντι 2.000 δολλαρίων η κάθε μια και τα έσοδα πηγαίνουν στο People For the American Way.

«Η τέχνη έχει τη δύναμη να συνδεθεί με την καρδιά των ανθρώπων καθώς και με το μυαλό τους», δήλωσε, σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Norman Lear, συγγραφέας και παραγωγός της τηλεόρασης που ίδρυσε το People For the American Way το 1981,. «Αυτή η εκστρατεία θα κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται και να μιλούν και να αισθάνονται στα σπλάχνα τους πόσο πολύ αρκετά είχαν αυτόν τον πρόεδρο Και θα τους υπενθυμίσουμε ότι η μόνη λύση για αυτό είναι να ψηφίσουν. ”

 

Mε πληροφορίεες από τη σελίδα artnet