ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart, 16/7/222

Διαμαρτυρίες κατά της απόφασης για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη σημειώθηκαν, χτες το βράδυ, σε θέατρα, όπου υπήρχαν προγραμματισμένες παραστάσεις. Σε Καλαμάτα, Ναύπλιο, μικρή Επίδαυρο, Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με πανό και διαβάστηκε η ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για την απόφαση της αποφυλάκισης του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στη διάρκεια της παράστασης «Triptych: The Missing Door, The Lost Room, The Hidden Floor» της ομάδας «Peeping Tom» από το Βέλγιο, αναρτήθηκε πανό διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για δύο βιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η Λίνα Μενδώνη και ο Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν πριν από την έναρξη της παράστασης.

Παρέμβαση σημειώθηκε και στη διάρκεια της παράστασης «Ρίζες από Βαμβάκι» στη Μικρή Επίδαυρο, όπου αντιπροσωπεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διάβασε ανακοίνωση του ΣΕΗ όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το δικαστήριο όχι μόνο δεν έκλεισε τον ένοχο παιδοβιαστή στη φυλακή, όχι μόνο δε δικαίωσε ένα ολόκληρο κοινωνικό κίνημα με ζητούμενο την αξιοπρέπεια και την ελευθερία αλλά επιπλέον ανέχτηκε επί μήνες στη δικαστική αίθουσα να διασύρονται τα θύματα, οι συνοδοί τους, οι μάρτυρες, οι δημοσιογράφοι και ολόκληρος ο πνευματικός κόσμος των καλλιτεχνών. Ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης…»

Η ανακοίνωση διαβάστηκε και σε παραστάσεις στο Ναύπλιο και τη Θεσσαλονίκη.