ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠ ΑΡΤ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Διαδικτυακό μάθημα για την Ποπ Άρτ διοργανώνει η Σχολή του Κέντρου Πομπιντού για την περίοδο 2019-2020 και προσκαλεί το κοινό να ανακαλύψει ένα νέο MOOC(Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα) αφιερωμένο στην Pop Art.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν μαθήματα, βίντεο εμπειρίας, δραστηριότητες, κουίζ και εκπλήξεις για να ανακαλύψουν οι ενδιαφερόμενοι αυτό το ουσιαστικό καλλιτεχνικό κίνημα στην ιστορία της τέχνης του 20ού αιώνα. Χάρη στο παιχνιδιάρικο πρότυπο διδασκαλίας, το MOOC δίνει τα κλειδιά για την κατανόηση της Pop Art, που γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 στην Αγγλία και στη δεκαετία του 1960 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η οποία χαρακτηρίζεται από τη χρήση θεμάτων και τεχνικές εμπνευσμένες από τον λαϊκό πολιτισμό. Είναι επίσης μια ευκαιρία επίσης να πληροφορηθεί κανείς περισσότερα για τον Andy Warhol, τον Roy Lichtenstein καθώς και άλλους εμβληματικούς καλλιτέχνες αυτού του κινήματος.

Η MOOC Pop Art θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά στις αρχές του 2020. Το διαδικτυακό αυτό μάθημα προσφέρεται από το Κέντρο Pompidou σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ (UQAM) με την υποστήριξη του Γαλλικού Ψηφιακού Πανεπιστημίου (FUN-Mooc) και του Πανεπιστημίου Comue Paris Lumières.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ετικέτες