ΔΑΠΕΔΟ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΡΩΜΗ – Ένα αναδιπλούμενο δάπεδο στην αρένα του Κολοσσαίου της Ρώμης προγραμματίζουν να χτίσουν οι ιταλικές αρχές οι οποίες για το σκοπό αυτό προχώρησαν σε προκήρυξη υποβολής πορτάσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2021. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και θα ολοκληρωθούν έως το 2023. Η Ιταλία θα επιδοτήσει το έργο με επιχορήγηση 10 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια).

«Θέλουμε να δώσουμε μια ιδέα για το πώς ήταν και αναζητούμε προτάσεις από όλο τον κόσμο», δήλωσε στους The Times η Alfonsina Russo, διευθύντρια του Κολοσσαίου. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο θα χρησιμοποιείται ως χώρος για συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

Το Κολοσσαίο εγκαινιάστηκε το 80 μ.Χ., και 35.000 Ρωμαίοι παρακολούθησαν από τις κερκίδες του μονομαχίες μέχρι θανάτου μεταξύ όχι μόνο φυλακισμένων και μονομάχων, αλλά και με θηραμάτα όπως αρκούδες, λεοπαρδάλεις και τίγρεις που μεταφέρονταν στην αρένα για τη μάχη. Οι τελευταίες μαχητικές μάχες έγιναν εκεί τον 5ο αιώνα μ.Χ., την εποχή της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.