ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΕ “NOMADLAND” ΚΑΙ “THE CROWN”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με την ταινία «Nomadland» να θριαμβεύει στην κατηγορία Δράμα κερδίζοντας και τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας για την Κλόι Ζάο – δεύτερη γυναίκα στην ιστορία της Ενωσης που το κατάφερε, ολοκληρώθηκε η 78η απονομή των Χρυσών Σφαιρών των βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ που φέτος δόθηκαν online με τις οικοδέσποινες Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ να βρίσκονται σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες, αντίστοιχα, και τους υποψήφιους και νικητές στα σπίτια τους.

Στον κινηματογράφο επίσης, το «Borat Subsequent Moviefilm» μονοπώλησε στην κατηγορία Κωμωδία με τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Σάσα Μπαρόν Κοέν, ενώ εκπλήξεις σημειώθηκαν  στους υπόλοιπους ρόλους με τα φαβορί να μένουν έξω: αντί για την Βαϊόλα Ντέιβις η Αντρα Ντέι, αντί για την Γκλεν Κλόουζ η Τζόντι Φόστερ, αντί για τον Σάσα Μπαρόν Κοέν ο Ντάνιελ Καλούγια, αντί για την Μαρία Μπακάλοβα η Ρόζαμουντ Πάικ.

Στις τηλεοπτικές κατηγορίες κυριάρχησε «The Crown» που κέρδισε βραβεία σε όσες τις κατηγορίες  ήταν υποψήφιο (συν μια έκπληξη: αντί της Ολίβια Κόλμαν στον Α’ Γυναικείο Ρόλο στην Εμα Κόριν), ενώ τα υπόλοιπα τηλεοπτικά βραβεία  ήταν αναμενόμενα με διπλή νίκη του «The Queen’s Gambit», ωραία Χρυσή Σφαίρα αυτή του Τζον Μπογιέγκα για το «Small Axe» και αυτή του Τζέισον Σουντέικις για το «Ted Lasso» του Apple TV+.

Στην online απονομή ξεχώρισε η Τζέιν Φόντα κατά την παραλαβή του τιμητικού βραβείου Cecil B. DeMille. Η ‘Ενωση Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ αποτελείται από 90 διεθνείς όχι μαύρους δημοσιογράφους έχει κατηγορηθεί για την έλλειψη συμπεριληψιμότητας. Να ισοσταθμίσει φέτος έδωσε βραβεία σε τέσσερις από τους φετινούς μαύρους υποψήφιους – με το ένα να ανήκει δικαιωματικά στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν.