ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ BRANSKY

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Nέο του έργο στους δρόμους τους Μπέρμινγκχαμ στη Βρετανία αποκάλυψε, χτες  ο Banksy. Πρόκειται για μία τοιχογραφία δύο ταράνδους, οι οποίοι φαινομενικά σέρνουν – αντί για έλκηθρο – ένα παγκάκι. Στόχος του  διάσημου street artist είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τους άστεγους συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα στον δρόμο. Το καινούργιο έργο του μυστηριώδους καλλιτέχνη βρίσκεται σε μία ακριβή  γειτονιά της πόλης  με πολλά κοσμηματοπωλεία.

Το έργο, ήρθε να συμπληρώσει ο… άστεγος Ράιαν ο οποίος βρήκε θαλπωρή για τη νύχτα στο παγκάκι δίπλα από το έργο του Banksy. Ο καλλιτέχνης κατέγραψε τον άστεγο για 20 λεπτά. και στο διάστημα αυτό, οι περαστικοί έδωσαν στον Ράιαν ένα ζεστό ρόφημα, δύο σοκολάτες και έναν αναπτήρα.

Δυστυχώς, το έργο σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο έγινε στόχος βανδαλισμού. Σύμφωνα με το BBC, μετά την αποκάλυψη του έργου, η πρόσβαση στον συγκεκριμένο τοίχο είχε αποκλειστεί με κάγκελα. Ωστόσο, κάποιος πήδηξε πάνω από αυτά και προχώρησε σε μία… καλλιτεχνική παρέμβαση, καθώς ζωγράφισε κόκκινες μύτες στους ταράνδους.

Πηγή: BBC