ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΤFLIX ΛΟΓΩ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Tο Netflix ανακοίνωσε ότι αύξησε κατά 15,8 εκατομμύρια τους συνδρομητές του παγκοσμίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι της αρχικής πρόβλεψης (προ κορωνοϊού) για αύξησή κατά επτά εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός των συνδρομητών του ανήλθε, διεθνώς, σε σχεδόν 183 εκατομμύρια, με τη σειρά ντοκυμαντέρ «Tiger King», το reality show «Love is Blind» και το «La Casa De Papel» να προηγούνται στις προτιμήσεις του κοινού.

Ο αριθμός των νέων συνδρομητών στο πρώτο φετινό τρίμηνο είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με τους αντίστοιχους του πρώτου τρίμηνου του 2019. Το μεγαλύτερο μέρος των νέων συνδρομητών, περίπου 4,4 εκατομμύρια, προήλθε από την Ευρώπη, ενώ 2,3 εκατομμύρια από ΗΠΑ και Καναδά. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019) και τα κέρδη του Netflix σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Netflix όλες οι παραγωγές του ανά τον κόσμο και ο προγραμματισμός ορισμένων νέων ταινιών και σειρών θα καθυστερήσουν για ένα τρίμηνο, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Οι επενδυτές βλέπουν θετικές προοπτικές και η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει πάνω από 30% μέχρι στιγμής φέτος.