ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ και LOS ANGELES από την ΚΑΜΕΡΑΤΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Το λαϊκό ορατόριο του Μίκη Θεοδωράκη «Το Άξιον εστί» σε ποίηση του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη παρουσιάζουν Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου, μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο και τον Δημήτρη Λιγνάδη,  στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Συμμετέχουν η Χορωδία του ΕΜΠ που διευθύνουν ο Μιχάλης Οικονόμου και η Αθανασία Κυριακίδου, η Χορωδία «Μελωδοί» υπό τον Γιώργο Ζιάκα και η Λαϊκή ορχήστρα της μουσικής σχολής «Εν χορδαίς και οργάνοις» της Σύρου με μαέστρο τον Αρίστο Βαμβακούση.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί η Τέταρτη Συμφωνία («Los Angeles») του Εσθονού συνθέτη Arvo Pärt [Άρβο Παιρτ], συμφωνικό έργο της εποχής μας,  αφιερωμένο στον πρώην πολιτικό κρατούμενο στη Ρωσία, τον μεγιστάνα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, κάτοικο Ελβετίας σήμερα . Το έργο παρουσιάστηκε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση από τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Γιώργο Πέτρου το 2013.

Η προπώληση άρχισε!

Υπενθυμίζεται ότι οι  Μουσικοί  της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής θα δώσουν δύο ακόμη συναυλίες  στο Μέγαρο: τον «Μαινόμενο Ορλάνδο» του Αντόνιο Βιβάλντι σε συναυλιακή μορφή (12/12) και τα έργα «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και «Το καρναβάλι των ζώων» του Καμίγ Σαιν-Σανς (23/12). Έπεται συνέχεια…

 

23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ