ΑΡΧΙΣΑΝ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑΙΝIΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: Σεργκέι Λεσκώφ 6/10/21

O αστροναύτης Anton Shkaplerov, ο οποίος έχει εμπειρία διαμονής στο διάστημα 533 ημερών, η δημοφιλής ηθοποιός Yulia Peresild και ο σκηνοθέτης Klim Shipenko αποτελούν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου που εκτοξεύτηκε χτές, 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:55 από το ρωσικό διαστημικό κέντρο Baikanur (Καζαχστάν). Η τριμελής ομάδα θα παραμείνει στο διαστημικό σταθμό επί 12 ημέρες για να πραγματοποιήσει λήψεις της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας στο διάστημα που θα έχει τον τίτλο «Vyzov» («Η πρόκληση»).

Η ταινία είναι συμπαραγωγή του Πρώτου Καναλιού της ρωσικής τηλεόρασης και της υπηρεσίας διαστήματος «Roskosmos». Θα επιχειρήσει, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή του Καναλιού Konstantin Ernst,  να αποδείξει ότι το διάστημα είναι πλέον προσιτό για επιμέρους επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως οι γιατροί, οι φυσικοί, οι βιολόγοι, αλλά και εκπρόσωποι του κόσμου των τεχνών.

Η προβολή της αποστολής αυτής έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Ρωσία και παραμένει κεντρικό θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Ασφαλώς, η προβολή αυτή δεν στερείται ψυχροπολεμικού ανταγωνιστικού κλίματος, αφού συνεχώς τονίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδίαζαν παρόμοια κινηματογραφική αποστολή με τη συμμετοχή του Τομ Κρουζ, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Με την ευκαιρία αυτή, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι εντός του 2022 θα αποσταλεί στη Σελήνη επανδρωμένο ρωσικό διαστημόπλοιο, ανοίγοντας εκ νέου το κεφάλαιο των ταξιδιών στον δορυφόρο του πλανήτη μας.

Η Yulia Peresild είναι ιδιαίτερα δημοφιλής θεατρική και κινηματογραφική ηθοποιός και έχει κατ’ επανάληψη συνεργαστεί με Έλληνες δημιουργούς, κυρίως με τον μαέστρο Θόδωρο Κουρεντζή. Άλλωστε, οι σχέσεις της με την Ελλάδα είναι πολύπλευρες, αφού εδώ και χρόνια περνά τις διακοπές της, με τον σύζυγό της και τις δύο μικρές κόρες τους, αποκλειστικά στην Κρήτη.