ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΣ ΑΠΟ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Aκυρώνονται καθημερινά προγραμματισμένες συναυλίες διασήμων καλλιτεχνών και αν συνεχιστεί αυτό οι ειδικοί  εκτιμούν ότι οι συνολικές απώλειες στον χώρο θα ξεπεράσουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι BTS, η Avril Lavigne, οι Green Day, New Order, Pixies, Mariah Carey και πολλοί άλλοι, ματαιώνουν καθημερινά την μη πραγματοποίηση κλεισμένων εδώ και μήνες συναυλιών σε διάφορα μέρη του κόσμου, δεδομένου ότι κανείς-ούτε οι ειδικοί- δεν γνωρίζουν ακόμη πως θα εξελιχθεί η πανδημία του Covid-19. Οι εκτιμήσεις και οι πρώτες αναφορές σύμφωνα με το Forbes υποστηρίζουν ότι οι απώλειες ενδέχεται να φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια και ίσως να τα ξεπεράσουν.

Το Coachella ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά events του πλανήτη στο οποίο θα γινόταν και ένα reunion των Rage Against the Machine, που ήταν προγραμματισμένο για τα διήμερα 10-12 και 17-19 Απριλίου αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο οικονομικός αναλυτής Μαρκ Χάλστεντ τόνισε μεταξύ άλλων ότι με τον ρυθμό που αυξάνονται οι ακυρώσεις και κλιμακώνεται το φαινόμενο, οι ζημιές μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Το φημισμένο φεστιβάλ του Glanstobury που οργανώνεται κάθε χρόνο στο Worthy Farm του Somerset  κι εφέτος θα γιόρταζε τα 50 του χρόνια με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Τέιλορ Σουίφτ και Κέντρικ Λαμάρ. Εφέτος δεν θα γίνει το 5νθήμερο 24-28 Ιουνίου και οι απώλειες για τους διοργανωτές ανέρχονται στα 130.000.000 δολάρια.

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, οι μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού εξακολουθούν να είναι ανοιχτές και στις 5 Ιουνίου οι Red Hot Chili Peppers θα εμφανιστουν στην Ελλάδα στο Eject Festival με τον κιθαρίστα John Frusciante Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε οι συναυλίες δεν θα ακυρωθούν

Πηγή: Grant Pollard/Invision/AP, File