ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Κι ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού ανήλθαν σήμερα (9/3) στα 84, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, από ρεπορτάζ έγκυρης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας μαθαίνουμε ότι η προσέλευση το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έφτασε τις 5.000 επισκέπτες, ορισμένοι κινηματογράφοι ήταν τίνγκα το Σαββατόβραδο και το Εθνικό, στην Κεντρική Σκηνή όπου παίζεται ο Μάκμπεθ, sold out.

Απορίας άξιον, πάντως, είναι από τη μια

  • το ΕΜΣΤ να ακολουθεί την πολιτική του “Περάστε κόσμε”,
  • το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο έχει ήδη κλείσει την περιοδική έκθεση “Γι’ αυτά πολεμήσαμε” λόγω ακαταλληλότητας του εξαερισμού και την έκθεση του Αδριανού, να ανακοινώνει, σήμερα, οτι αναβάλλει και τις ξεναγήσεις του “Αθέατου Μουσείου” για τις επόμενες  τέσσερις εβδομάδες.
  • Το Χριστιανικό και Βυζαντινό Μουείο της Αθήνας να ενημερώνει από την ιστοσελίδα του το κοινό ότι, μετά την ακύρωση της επίσκεψης πολλών σχολείων στο Μουσείο για λόγους δημόσιας υγείας, αναστέλλει και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα μέχρι τα τέλη Απριλίου.
  • το Μουσείο της Ακρόπολης να μην έχει ανακοινώσει το παραμικρό σχετικά με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επόμενο ήταν να τεθεί το θέμα στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη από τη στιγμή που είναι γνωστό  ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει προβεί σε καμία οδηγία, μέσω εγκυκλίου, στους οργανισμούς που εποπτεύει και οι οποίοι δέχονται καθημερινά επισκέπτες στους χώρους τους.  Η υπουργός Πολιτισμού απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό, δήλωσε τα εξής:

“Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία”.

Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζαμε αν οι οδηγίες αυτές αφορούν όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού ή μόνο ορισμένους; Διαφέρουν από τις άλλες, τις γενικές περί αποφυγής συγκέντρωσης πολλών ατόμων σε κλειστό χώρο για λόγους πρόληψης;