ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η παράλογη απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει από τις 21 Σεπτεμβρίου όλες τις συναυλίες και όχι τις θεατρικές παραστάσεις αν και πραγματοποιούνται κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, σημειώνει: «κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό στους ίδιους χώρους με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους ίδιους ανθρώπους που κάθονται στα ίδια καθίσματα, φοράνε τις ίδιες μάσκες και κοιτάζουν την ίδια σκηνή».

Ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι «θα εξαντλήσει κάθε μέσο που παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία», ξεκαθαρίζοντας ότι «τιμά το θέατρο και δεν θα επιτρέψει στον παραλογισμό των αρμοδίων υπουργείων να τους βάλει σε διαμάχη με τους συνάδελφους θεατρικούς παραγωγούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε πολιτική, πέρα από κάθε σεβασμό στη δουλειά μας, έρχεται η κυβέρνηση με τον παραλογισμό του διαχωρισμού αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους.

Κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό στους ίδιους χώρους με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους ίδιους ανθρώπους που κάθονται στα ίδια καθίσματα, φοράνε τις ίδιες μάσκες και κοιτάζουν την ίδια σκηνή! Επειδή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανεκτικότητας από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία μας.

Τιμάμε το θέατρο και δεν θα επιτρέψουμε στον παραλογισμό των αρμοδίων υπουργείων να μας βάλει σε διαμάχη με τους συνάδελφους θεατρικούς παραγωγούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου, οι οποίοι πρέπει και αυτοί να εργαστούν όπως κι εμείς. Έχετε χάσει κάθε μέτρο γιατί ή θα υπάρχει ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους ή όχι. Αποφασίστε και μη μας κοροϊδεύετε.

Τα μέτρα του επόμενου 15νθήμερου:

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Επίσης, κλείνουν και οι κινηματογράφοι σε κλειστούς χώρους.

Επιβάλλεται ακόμη όριο 20 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι, τα βαφτίσια και οι κηδείες.

Τέλος, υπάρχει όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Από το μέτρο αυτό τη… γλίτωσε η εστίαση, στην οποία θα εξακολουθούν να ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.