ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Τα μουσεία στην Ιταλία, μία χώρα που χτυπήθηκε σκληρά από την επιδημία του κοροναϊού, ανοίγουν σταδικά αλλά με περιορισμούς στην προσέλευση και την παραμονή του κοινού στους τους χώρους τους. Συνσιτούν στους επισκέπτες να στέκονται σε απόσταση μεγαλύτερη τoυ ενός μέτρου, μεταξύ τους, όταν βρίσκονται στις αίθoυσες ή στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

΄Αλλοι πολιτιστικοί χώροι όπως οι τεράστιες εγκαταστάσεις της Pirelli HangerBiocca στο Μιλάνο, μιας από τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό, έχει αναστείλει για λόγους προφύλαξης τις ομαδικές περιηγήσεις και εργαστήρια για παιδιά.

Έξω από το Τορίνο, το Castello di Rivelli, ένα από τα κορυφαία μουσεία  σύγχρονης τέχνης της Ιταλίας, άνοιξε με τρεις μεγάλες εκθέσεις  μια από τις οποίες είναι η έκθεση κινεζικής συλλογής σύγχρονης τέχνης της ελβετικής συλλογής Uli Sig.

Το Fondazione Prada στη βιομηχανική άκρη του Μιλάνου που είχε αναγκαστεί για προληπτικούς λόγους να κλείσει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα αναστέλλοντας, προς το παρόν, το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών και τις δραστηριότητες για παιδιά.

Επίσης, η Galleria d’Arte Moderna στο Μιλάνο, όπου σε λίγε ημέρες τελειώνει η έκθεση με έργα του Κανόβα, δέχεται επισκέπτες, σε περιορισμένο αριθμό και προειδοποιεί το κοινό ότι η πρόσβαση σε ορισμένα δωμάτια ενδέχεται να περιοριστεί.

Τέλος, σήμερα η Μπιεννάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας ανακοίνωσε ότι αναβάλλει για το τέλος Αυγούστου την έναρξη της διεθνούς διοργάνωσης με θέμα How we will live together εξαιτίας των συνεπειών στις μετακινήσεις που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού.