ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΞΑΝΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ STEVE McQUEEN

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Το Λονδίνο είναι η πατρίδα του Steve McQueen και ένα μέρος που συνεχίζει να τον εμπνέει. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση του έργου του Tate Modern από τότε που κέρδισε το βραβείο Turner το 1999. Περιλαμβάνει 14 μεγάλα έργα που καλύπτουν την ταινία, τη φωτογραφία και τη γλυπτική, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ταινίας που γυρίστηκε σε μια κάμερα Super 8, Έξοδος 1992/97 και η πρόσφατη End Credits 2012 – που αποτελεί φόρο τιμής του McQueen στον Αφρικανό-Αμερικανό τραγουδιστή, ηθοποιό και ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Paul Robeson και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε δύο δεκαετίες της καριέρας του, η έκθεση θα αποκαλύψει πώς οι πρωτοποριακές προσεγγίσεις του McQueen στη δημιουργία ταινιών έχουν επεκτείνει τους τρόπους με τους οποίους οι καλλιτέχνες συνεργάζονται με το μέσο, ​​δημιουργώντας έντονα πορτρέτα χρόνου και τόπου.

Τα τελευταία 25 χρόνια ο Steve McQueen δημιούργησε μερικά από τα πιο καινοτόμα έργα κινούμενης εικόνας που έχουν σχεδιαστεί για χώρους γκαλερί. Έχει επίσης σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες μεγάλου μήκους, όπως το βραβευμένο με το Όσκαρ 12 Years a Slave.

Ένα από τα έργα τέχνης, το Caribs ‘Leap , αποτελείται από δύο ταινίες. Ο McQueen επέλεξε να δείξει μια ταινία μέσα στην έκθεση και η άλλη στο μπροστινό μέρος του Tate Modern, με θέα στον ποταμό Τάμεση, για να δημιουργήσει έναν σύνδεσμο μεταξύ της Γρενάδας και της καθημερινής ζωής του Λονδίνου.

 

Να σημειωθεί ότι η Tate Modern απαιτεί προκράτηση εισιτηρίων πριν από την επίσκεψη στους χώρους της.

 

 

 

Ετικέτες