ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΡΟΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Τί περιμένει άραγε το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας για να προχωρήσει στο κλείσιμο των μουσείων; Κρούσμα του κορωνοϊού; Όταν άλλες χώρες ακόμα και με λιγότερα από εμάς κρούσματα προχωρούν στην αναστολή λειτουργίας (βλ. Κύπρος) η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ακόμη και μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση και ρίχνει την ευθύνη για την “ελεγχόμενη ροή” των επισκεπτών στους εργαζόμενους!

“Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοινώνει τα εξής:

Θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί, κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση.  Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.”