ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Αναβάλλεται και το Φεστιβάλ των Κανών. Η διεύθυνση του Φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, δηλαδή μεταξύ 12 και 23 Μαϊου. “Εξετάζουμε -είπαν-  πολλές εναλλακτικές προκειμένου να διασφαλίσουμε τη διεξαγωγή του, η πιο απλή εκ των οποίων είναι η μεταφορά της ημερομηνίας για το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου του 2020» ανέφερε η ανακοίνωση, χωρίς, ωστόσο να δοθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Θυμίζουμε ότι ο Spike Lee είχε επιλεγεί για επικεφαλής της φετινής κριτικής επιτροπής των Καννών.

Φήμες κυκλοφορούσαν ότι το φεστιβάλ θα ακυρωνόταν ή θα αναβάλλεται από τις 8 Μαρτίου, όταν η Γαλλία έθεσε περιορισμούς στις μαζικές συγκεντρώσεις, περιορίζοντάς τις σε 1.000 άτομα, για να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωναϊού. Το Σάββατο, το γαλλικό περιοδικο Le Point, δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρθηκε  ανώνυμο μέλος του συμβουλίου του φεστιβάλ δήλωνε ότι το φετινό φεστιβάλ κινηματογράφου δεν θα πραγματοποιηθεί. Αλλά αργότερα εκείνη την ημέρα, οι διοργανωτές αρνήθηκαν οποιαδήποτε απόφαση είχε ληφθεί.

Δεν είναι η πρώτη διοργάνωση που αναβάλλεται ή και ακυρώνεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο διαγωνισμός της Eurovision ανακοίνωσε πως ακυρώνει την φετινή του διοργάνωση, για πρώτη φορά στα 64 χρόνια του θεσμού, εξαιτίας της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα:

Ο ΣΠΑΪΚ ΛΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ