ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΗΡΕ Η ART BASEL

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΛΟΝΔΙΝΟ – Οι ελπίδες του διεθνούς εμπορίου τέχνης να επιστρέψουν σε κάποιο είδος φυσιολογικής φυσικής κατάστασης, αναπτερώθηκαν, χτες(21/1) όταν η Art Basel ανακοίνωσε ότι η ναυαρχίδα της στην Ελβετία, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, θα αναβληθεί έως τον Σεπτέμβριο. Λόγω του «συνεχιζόμενου αντίκτυπου της πανδημίας και των ταξιδιωτικών περιορισμών παγκοσμίως», η έκθεση έχει πλέον προγραμματιστεί για τις 23-26 Σεπτεμβρίου, ανέφερε σε δήλωσή της η Art Basel.

«Ενώ η πρώτη φάση των προγραμμάτων εμβολιασμού Covid-19 ξεκίνησε σε πολλά μέρη του κόσμου τον περασμένο μήνα, το 2021 είναι μια χρονιά κατά την οποία ο προγραμματισμός παραμένει περίπλοκος», δήλωσε ο Marc Spiegler, παγκόσμιος διευθυντής της Art Basel. «Μετακινώντας την έκθεση της Βασιλείας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ελπίζουμε να προσφέρουμε στις γκαλερί μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχούς προετοιμασίας. Μετά από 10 μήνες προγραμμάτων εμβολιασμού σε πολλές χώρες, αναμένουμε ευρεία διεθνή συμμετοχή. ”

Το 2019, οι πωλήσεις από τις παγκόσμιες εκθέσεις τέχνης εκτιμήθηκαν σε 16,6 δισεκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας πάνω από το 40% του κύκλου εργασιών των αντιπροσώπων, σύμφωνα με την έκθεση Art Basel & UBS Art Market 2020. Με περίπου 290 εκθέτες και 90.000 επισκέπτες, η Art Basel στην Ελβετία είναι το παραδοσιακό επίκεντρο του διεθνούς ημερολογίου για το εμπόριο τέχνης. Η περσινή έκθεση του Ιουνίου αναβλήθηκε επίσης για τον Σεπτέμβριο, αλλά αργότερα ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας και περιορίστηκε σε εικονική μορφή διαδικτυακής προβολής.