ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

29/4/21

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, προ δύο εβδομάδων, στο Κάστρο Μονεμβασίας, στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή αναβατήρα που θα συνδέει τον χώρο έξω από την κεντρική πύλη της Κάτω Πόλης με την Άνω Πόλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας ενώ από την ομάδα μελετητών, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος – ο οποίος ήταν και τεχνικός σύμβουλος για το έργο του αναβατορίου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης – και ο αρχιτέκτων Παναγιώτης Προύσαλης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη που δημοσιεύτηκαν στο notospress.gr πρόκειται για έργο, «…που θα επιτρέψει την προσβασιμότητα σε πολλές ομάδες συνανθρώπων μας, Έλληνες και ξένους, που μέχρι τώρα τους ήταν δύσκολο ή και απαγορευτικό να επισκεφθούν την Άνω Πόλη, με άνεση και ασφάλεια. Εκτός αυτού θα διευκολυνθεί και η μεταφορά υλικών των τόσο αναγκαίων για τις εργασίες αναστήλωσης».

H μελέτη εκπονείται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μονεμβασίας και της Αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ και προβλέπει το έργο να είναι ή σταθερής τροχιάς ή εναέριο. Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης η μελέτη θα υποβληθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για να εγκριθεί η χωροθέτηση και στη συνέχεια θα εκπονηθεί η οριστική μελέτη.